Ovo je osmoro mladih nastradalih u novogodišnjoj noći FOTO

Svet 01. jan. 202122:11 > 22:20
Podeli:
Tribistovo tragedija Foto:Denis Kapetanovic/PIXSELL

Smrt osmoro mladih koji su pronađeni mrtvi tokom kobne novogodišnje proslave u selu Tribistovo u opštini Posušje, potresla je celu BiH i region. Iz sata u sat iz ovog malog mesta stižu tragične vesti o smrti osmoro prijatelja. Na mesto tragedije stigli su i njihovi roditelji, a na svetlo isplivavaju i novi detalji. Svi stradali su rođeni 2001. godine.

 

“Pustite je da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo”, očajno je zapomagao jedan otac devojke koja se zajedno s još tri koleginice i četiri mladića ugušila u novogodišnjoj noći.

Na mestu tragedije okupili su se njihovi roditelji koji očekuju da će im biti dozvoljeno da ih vide i zagrle, bar poslednji put.

Policija im zasad ne dozvoljava prilazak kući, u kojoj je sedmoro mladih izgubilo život, dok se ne završi uviđaj.

 

Posted by Ljubuški portal on Петак, 01. јануар 2021.

„Ne verujemo da se ovo događa. Još juče smo pričali, imali planove“, ispričao je jedan od rođaka preminulog Ivana Miličevića.

Uz Ivana (19) preminuo je i njegov vršnjak Stipe Romić, zatim Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić.

Posted by Ljubuški portal on Петак, 01. јануар 2021.

Poslednja želja roditelja nije ispunjena, jer posle nekoliko sati policijskog uviđaja tela nastradalih prebačena su u Univerzitetsku kliniku u Mostaru gde će se obaviti obdukcija, posle čega će tela biti predata roditeljima.

Podsetimo, osmoro mladih okupili su se u novogodišnjoj noći u mestu Tribistovu, u podnožju planinskoga vrha Radovana i nadomak Blidinja kako bi najluđu noć proveli zajedno s najboljim prijateljima. Nažalost, ispostavilo se kako im je to bio poslednji susret.

Nastradali su tokom novogodišnje noći komunicirali sa rodbinom i prijateljima šaljući im fotografije. Okupili su se u vikendici koja nije spojena na elektroenergetsku mrežu, pa su se grejali na agregat. Po prvim informacijama upravo je agregat koji proizvodi struju izazvao tragediju, ali policija nije u to sigurna, zbog čega su tela poslata na obdukciju. Naime, uz agregat koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, prema informacijama Večernjeg lista u kuću su mladi doneli i ‘gasni top’, koji uspešno zagreava prostorije, ali i jako brzo ‘isisava’ kiseonik.

Tribistovo tragedija Foto:Denis Kapetanovic/PIXSELL

„Ne može se tvrditi da je njihovu smrt izazvao agregat. Pripadnici policije zajedno s dežurnim tužiocem sproveli su istragu, koja će utvrditi što se tačno dogodilo „, rekao je direktor policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić.

Komentari

Vaš komentar