Ovca sa 35 kg vune: Lutala divljinom, jedva se kretala VIDEO

Svet 25. feb. 202110:16 > 10:27
Podeli:
Foto: Edgar's Mission Inc/Handout via REUTERS

Ceo svet je obišao snimak ovce iz Australije koja je na sebi imala vunu težu od 35 kilograma. Ona je pronađena kako luta po Australiji, a volonterima je trabalo neko vreme da shvate da se ispod neobičnog i ogromnog krzna zapravo krije ovca. Odmah su je ošišali i tako joj spasili život.

PROČITAJTE JOŠ:

Mediji su preneli da je ovca po imenu Barak godinama bila u divljini. Na osnovu količine krzna, zaključili su da ovca verovatno nije šišana minimum pet godina.

Količina vune koja je skinuta sa nje prevazilazi onu kod čuvene novozelandske ovce Šreka, koja je uhvaćena 2005. godine, nakon što je 6 godina lutala.

Kajl Behrend sa farme Edgarova vila, rekao je za Rojters da se čini da je Barak nekada bila ovca u njegovom vlasništvu, ali da je pobegla. Merino ovce moraju da se šišaju najmanje jednom godišnje, jer njihova vuna nastavlja da raste, prenosi Gardijan.

Foto: Edgar’s Mission Inc/Handout via REUTERS

Ovca je pronađena u državi Viktorija, a spasioci kažu da je jela male izdanke trave. Zbog toga što godinama nije šišan, Baraku je tolika vuna skroz promenila izgled. Pod tolikim teretom je jedva hodao i teško mu je bilo da vidi šta se oko njega dešava.

Za šišanje obične ovce potrebno oko desetak minuta, ali je za Barakov novi izgled bilo je potrebno više od sat vremena. Sada se oporavlja i navikava na život u azilu za životinje.

Foto: Edgar’s Mission Inc/Handout via REUTERS

Barak je poslednja u dugom nizu ovaca, koja je dospela na naslovne strane svetskih medija.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar