Ovako izgleda olupina aviona kojim je upravljao državljanin Srbije FOTO

Svet 28. jun 202214:45
Podeli:
Foto: Facebook/Hrvatska vatrogasna zajednica

Sportski avion Cesna srušio se jutros na hrvatskom ostrvu Brač. Istraga je pokazala da je pilot letelice državljanin Srbije, dok su dvoje putnika državljani Austrije.

Fotografije sa lica mesta prikazuju olupinu aviona koja je i dalje zaglavljena među drvećem. Veliki broj spasilačkih službi i dalje je na terenu, ali su svi putnici i pilot uspešno evakuisani i na putu do KBC-a Split.

Foto: Facebook/Hrvatska vatrogasna zajednica

„Putnici aviona Cesna 172, koji se jutros srušio na ostrvu Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gde će im biti pružena daljnja medicinska pomoć. Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije. Na lokaciji pada aviona vatrogasci su osigurali područje od požara, pa će policijski službenici u saradnji s Agencijom za istraživanje nesreća sprovesti uviđaj“, saopštila je policija.

Foto: Facebook/Hrvatska vatrogasna zajednica

Avion Cesna srušio se jutros na hrvatskom ostrvu Brač. U njemu su u tom trenutku bili pilot i dva putnika koji su u padu povređeni, ali nisu u životnoj opasnosti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema nezvaničnim informacijama, dve osobe zadobile teže telesne povrede, dok je jedna lakše povređena.

U potrazi za avionom učestvovali su pripadnici policije, hitne pomoći, vatrogasci, ali i dronovi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar