Otvaranje Konzulata BiH u Novom Pazaru u završnoj fazi

Svet 09. jun. 202019:26
Podeli:
Bisera Turković Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Otvaranje Konzulata BiH u Novom Pazaru u završnoj fazi, da se tehnički sve to finalizuje, rekla je ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, nakon rzgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Turković je u obraćanju medijima zahvalila Dačiću na pozivu te prilici da razgovaraju o temama koje su prisutne i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji.

„Mislim da je to odličan start saradnje, treba razgovarati, kroz razgovor se može mnogo toga rešiti. Ako ne razgovaramo – neke stvari stoje u mestu. Mi imamo dobrosusedske odnose, trebamo ih negovati da budu čvršći i dinamičniji. Drago mi je što smo se dogovorili da nastavimo sa sastancima, bilateralnim između dve vlade, Vlade Srbije i Veća ministara BiH. Isto tako – naši sastanci da budu učestali, da možemo rešavati sve u direktnom kontaktu“, izjavila je Turković u Beogradu.

Kao goruću temu istakla je otvaranje Konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru.

„Postoji objektivna potreba sa strane vaših državljana, ali i određeni reciprocitet. Dali smo saglasnost za otvaranje Konzulata Srbije u Mostaru, Drvaru i Banjaluci, nema razloga da se to ne desi s vaše strane. Dačić je izvršio konsultacije i mislim da je to u završnoj fazi, da se to sve finalizira“, rekla je Turković novinarima.

Pomenula je i razgovore o državnoj granici, kazavši da Komisija za to pitanje radi svoj posao.

„Ako ima problema, treba ih rešavati kroz razgovore i sastanke. Nas dvoje imamo saglasnost po tom pitanju“, kazala je.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar