Otkriven motiv tragedije: Otac ubica ispričao zašto je ubio troje dece

Svet 28. sep. 202110:20
Podeli:
Harald Kopitz sa decom Foto: Instagram

Haralda Kopica, monstruma koji je u noći između petka i subote ubio svoje troje dece, policija je sinoć uhapsila. Portal Index je saznao šta je Kopic ispričao u KBC-u Sestre milosrdnice, gde je primljen nakon što je te noći pokušao da izvrši samoubistvo.

Austrijanac koji je u zagrebačkim Mlinovima ubio troje svoje dece, sedmogodišnje blizance i četvorogodišnjeg dečaka, tek je danas u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Pre toga lekari s njim nisu uspeli da razgovaraju, piše Index.hr. 

Kopic je u bolnici rekao da mu je teško, pa je dodao da mu je žao što je još uvek živ.

POGLEDAJTE JOŠ:

Rekao je da je već duže bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao da nađe posao, ali bez uspeha. Rekao je i da mu je istekla najamnina za stan, te da više nije imao gde da ode. Upravo to navodi kao motiv za nezapamćeni zločin.

Rekao da je ubio decu „kako bi bili s njim kad umre“

Naime, Kopic je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio sebi da oduzme život, a pre toga i deci kako „ne bi bio sam, već kako bi i deca bila zajedno uz njega kada umre“.

Deci dao tablete za spavanje, a potom ih ugušio

Istražitelji su, podsetimo, prvo verovali da je Kopic decu ugušio, ali kako je vreme odmicalo, postajali su sve skloniji verziji prema kojoj je ubica prvo decu omamio tabletama, a potom ih ugušio. Kopic je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Podsetimo, obdukcija na telima ubijene dece je gotova, ali rade se dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su deca ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

BONUS VIDEO Stravično ubistvo u Zagrebu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar