Otkazano ročište Novaliću i ostalima u predmetu „Respiratori“

Svet 30. jul. 202109:51
Podeli:
Foto:printscreen/Tanjug

Današnje ročište na Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu "Respiratori" je otkazano, a verovatni razlog je nedolazak jednog člana sudskog veća.

Pročitajte još:

Za danas su bila predviđena svedočenja dvojice svedoka Tončija Bavrke, direktora Federalnih robnih rezervi FBiH i Adnana Harčića.

Na poslednjem ročištu, u ovu sredu, Tužilaštvo je izvodilo dokaze, a pre svega prepiske između optuženih vezane za sam proces nabavke spornih respiratora iz Kine.

Posebno je bila upečatljiva Viber komunikacija između generalne sekretarice Vlade Federacije BiH Edite Kalajdžić i direktora Ureda Federalne vlade Hasana Ganibegovića. On je Kalajdžić prosledio upozorenje izvesnog Edvina Kučukovića, a koje je predočeno na ročištu 4. juna ove godine.

„Molim vas, prosledite ovo do premijera. Hoću da mi je savest čista u ovim teškim vremenima. Čuvajte se respiratora koje ste nabavili. Pacijenti umiru na tim respiratorima, jer dolazi do rupture pluća. Ovakve vam mogu nabaviti hiljadu komada po ceni od 9.000 dolara“, napisao je Kučuković.

Tužilac Pašić je predočio i komunikaciju između Hodžića i Nasera Orića. Tada je imao poruku za premijera Novalića.

„Fadil nas ubi nogama. Pročitaj Avaz. Lik nije normalan (…) Jednim papirom Fadila mogu zakucati“, istakao je Hodžić.

BONUS VIDEO: Treća doza vakcine: Sve što bi trebalo da znate

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar