Otkazana sednica posle upozorenja o mogućem upadu u Kongres

Svet 04. mar. 202110:58
Podeli:
Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Predstavnički dom američkog Kongresa otkazao je za danas planiranu sednicu posle upozorenja policije Kapitol hila da je moguć upad ekstremista u zgradu.Kako navodi Glas Amerike, Predstavnički dom je trebalo da raspravlja o Predlogu zakona o reformi policije.

PROČITAJTE JOŠ:

Ali, jedan od članova tog tela je rekao da upozorenje policije, bazirano na podacima obaveštajnih službi, predstavlja veliki rizik i da su zato izmenjeni planovi.

Nadležni su saopštili da ekstremisti koji su planirali upad u Kongres pripadaju grupi pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji su 6. januara upali u Kongres kako bi sprečili potvrdu pobede Džoa Bajdena na predsedničkim izborima. Policija Kapitola je grupu ekstremista koja je planirala upad nazvala „neidentifikovanom militantnom grupom“.

U saopštenju policije se navodi da su „uvedene značajne promene i pojačane mere bezbednosti“ u Kapitolu, gde su smešteni Predstavnički dom i Senat. Ne zna se da li su te promene uvedene povodom najnovije pretnje ili su u pitanju mere koje su na snazi posle nereda 6. januara.

U desničarskim teorijama zavere se 4. mart pominje kao dan kada će bivši predsednik Tramp, poražen na izborima 3. novembra, položiti zakletvu za drugi mandat.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar