Otac ubica iz Zagreba mislio da nije biološki otac dece, vodio dvostruki život

Svet 26. sep. 202111:08 > 11:31
Podeli:
Harald Kopitz Foto: Facebook/Harald Kopitz

Austrijski mediji bavili su se prikupljanjem podataka i otkrivanjem prave istine o tome ko je zapravo 56-godišnji Austrijanac Harald Kopitz koji je u Zagrebu na stravičan način ubio svoje troje dece, četvorogodišnjaka i sedmogodišnje blizance, devojčicu i dečaka.

Pročitajte još:

Dnevni list „Heute“ sinoć je pod naslovom „Koks i scena crvenih lampica – to je tajni život ubice u Hrvatskoj“ pisao kako je poverljiva osoba bliska Haraldu Kopitzu, osumnjičenom da je počinio teški zločin ubivši svoje troje maloletne dece u Zagrebu, iznela niz detalja o dvostrukom životu ubice.

Prema prikupljenim informacijama od navedene neimenovane poverljive osobe iz kruga ubice, Heute piše kako je 56-godišnjak navodno godinama „frekventirao“ na bečkoj „sceni crvenih fenjera“ (prostitucije) i konzumirao drogu, te da je delovao depresivno.

Isti izvor navodi kako se je Harald K. na društvenim mrežama prikazivao sebe kao uzornog oca i objavljivao slike svoje dece na plivanju, kako peku kolač i u Zoo vrtu.

No, to je prema iznesenoj priči bila samo varka, jer otac navodno „nije voleo“ svoje troje dece, jer je bio opsednut idejom kako on nije njihov biološki otac.

Harald Kopitz Foto: Facebook/Harald Kopitz

„On je bio opsednut time. K. je uvek iznova naglašavao kako je strašno imati decu. A poslednje dve godine stalno je podcenjivački govorio o svojoj porodici. Videla se mržnja u njegovim očima“, rekla je osoba bliska ubici.

List dodaje kako se pretpostavlja da je otac ubio svoju decu pod uticajem droge, te da hrvatski organi istražuju da li je 56-godišnjak u vreme zločina bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci.

Takođe se navodi da je osumnjičeni ubica stabilno i pri svesti, te da ga u bolnici čuva policija.

„Heute“ takođe navodi kako je Harald Kopitz u oproštajnom pismu na Fejsbuku oštro napao masonsku ložu „Braće slobodnih zidara“, koja nije htela da mu pruži pomoć u vezi s poslom i finansijskim problemima. Citira izjavu jednog od pripadnika „Braće slobodnih zidara“ koji je rekao kako nije lično poznavao Kopitza i kako ne može da ga indetifikuje kao pripadnika navedene masonske lože.

„Slobodni zidari pomažu jedni drugima i to samo u legalnom okviru. U skladu sa tim, ništa ne opravdava ubistvo, to nije u skladu s filozofijom Slobodnih zidara“, istakao je.

BONUS VIDEO: Otac zadavio troje dece i pokušao da presudi sebi: Nezapamćen zločin u Zagrebu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar