Otac ubica iz Zagreba na psihijatriji: Snimaju ga kamere, lekari prate stanje

Svet 06. okt. 202110:39
Podeli:
Harald Kopic Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Harald Kopic, austrijski državljanin koji je ubio svoje troje dece a zatim pokušao da ubije sebe, nije više u zagrebačkom zatvoru Remetincu, već je prebačen u zatvorsku bolnicu.

Pročitajte još:

Kako piše Jutarnji list, smešten je na psihijatrijsko odeljenje. Sam je u sobi i sve vreme je pod nadzorom lekara i pravosudnih policajaca. Snima ga kamera.

Podsetimo, Kopic je krajem septembra u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje dece, a zatim je pokušao da ubije i sebe.

Policija je tada u spavaćoj sobi pronašla mrtvo telo četvorogodišnjeg deteta na krevetu, a blizance, dečaka i devojčicu, u dnevnoj sobi u kojoj su se nalazile i njihove igračke sa kojima su se igrali prethodne večeri.

Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja dela, kako ne bi uticao na svedoke i zbog izuzetno teških okolnosti dela za koja ga sumnjiče.

On se sumnjiči za tri krivična dela teškog ubistva. Za krivično delo teškog ubistva predviđena je zatvorska kazna od najviše 40 godina. Budući da se ovde radi o tri teška ubistva, ako je ukupan broj kazni veći od 40 godina, može se izreći kazna od ukupno 50 godina zatvora. To je ujedno i maksimalna moguća zatvorska kazna u Hrvatskoj.

BONUS VIDEO: Otac zadavio troje dece i pokušao da presudi sebi: Nezapamćen zločin u Zagrebu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar