Otac preminulog dečaka: Ponovo čujem otkucaje njegovog srca

Svet 09. jun. 202022:55
Podeli:
Foto: Printscreen Youtube/Gma

Amerikanac Džon Rid ostao je bez sina Dakote (16) nakon saobraćajne nesreće prošle godine, a ovih dana mu je na kućnu adresu stigao neobičan poklon koji ga je dirnuo do suza.

Medu obučenog u majicu na kojoj piše „Best Dad Ever“ (Najbolji tata ikad) poslao je izvesni Robert, kome je presađeno Dakotino srce.

Nesrećni tinejdžer bio je na suvozačkom mestu u automobilu kada je došlo do sudara sa drugim vozilom, a posle nekoliko dana borbe za život, Dakota je preminuo u bolnici. Pošto mu je srce bilo zdravo, porodica je odlučila da donira njegove organe kako bi spasao tuđe živote.

Kutija sa plišanim medom i porukom

Dakotina porodica nije znala kome će njegovo srce biti transplantirano, pa su to saznali na veoma emotivan način. Kutija sa plišanim medom i porukom koja slama dušu pojavila se pred njihovim vratima.

Foto: Shutterstock

Na papiriću koji je stigao uz ovaj poklon stajala je napomena, potpisana imenom Robert.

„Hteo sam da vam ovo dam lično, ali nisam siguran kada bi to moglo da se desi“, pisalo je na komadu papira.

Džonova supruga Stefani uhvatila je emotivni trenutak kada je tata Džon završio slomljen i suzama. On je pritisnuo šapu medvedića odakle se čuo zvučni snimak kucanja srca njegovog sina.

„Gospodin koji je primio Dakotino srce poslao je Džonu medveda sa zvukom otkucaja. Hvala!“, napisala je Stefani i podelila video snimak na Fejsbuku.

Svi životi koje je spasio Džonov sin

Inače, Robert nije jedina osoba kojoj je nesebična odluka o doniranju organa porodice iz Virdžinije pomogla. Džon kaže da su ga kontaktirali farmer koji je primio bubreg i pankreas svog sina, kao i mladić koji sada može da vidi zahvaljujući Dakotinim očima, prenosi Miror.

Foto: Shutterstock

„Kad sam dobio medveda, srce mi se ispunilo radošću. Ništa od toga nisam očekivao“, rekao je Džon.

Pročitajte još:

On navodi da nije napuštao Dakotinu postelju dok je bio u bolnici.

„Noću bih ležao satima sa glavom na njegovim grudima. Svake večeri slušao sam otkucaje njegovog srca. Sada, zahvaljujući Robertu, mogu ponovo da slušam taj zvuk“, naveo je ovaj otac.

Džon se nada da će ovaj video pomoći da se što više govori o važnosti doniranja organa.

„Bilo je tako utešno i ispunjavajuće znati da on i dalje živi. Toliko nam je pomoglo saznanje da je on pomogao drugima i spasao im živote. To je nešto najbolje što sam ikada mogao da zamislim“, zaključuje Džon, ističući da uskoro planira prvi susret sa Robertom.

Komentari

Vaš komentar