Podeli
Foto: Facebook/Chris Pekny

Kristofer Pekni iz američke savezne države Njujork poginuo je nakon što je došlo do eksplozije na napravi kojim je na proslavi trebalo da bude otkriven pol njegovog nerođenog deteta.

Policija je saopštila da je Pekni (28) preminuo nakon što je u nedelju eksplodirao uređaj koji je trebalo da otkrije pol bebe i da je povređen njegov brat Majkl (27) koji je prebačen u bolnicu.

Policija nije objasnila o kakvoj napravi je reč, ali je odeljenje za deaktivaciju bombi bilo pozvano na lice mesta. Mediji prenose da je vrlo verovatno bila reč o nekom priručnom topu koji je trebalo da ispali nešto što bi gostima otkrilo da li je u pitanju dečak ili devojčica.

Žurke koje otkrivaju pol su dosta popularne u SAD i na njima neki budući roditelji najavljuju na spektakularan način, uz vatromet i eksplozije, da li će dobiti devojčicu ili dečaka, a ova smrt je samo poslednja u nizu nesreća koje su poslednjih godina povezane sa ovakvim proslavama, prenosi BBC.

Jedna takva zabava u Mičigenu je pošla po zlu pre dve nedelje nakon što je eksplodirao mali top. Osim automobila, geleri su pogodili i muškarca koji je stajao u neposrednoj blizini. Preminuo je od posledica povreda.

Prošle godine je eksplozija na jednoj od zabava za otkrivanje pola izazvala šumski požar koji je uništio hiljade ari u Kaliforniji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar