Osuđen Italijan za pljačke Lamparda i Tamare Eklston

Svet 13. apr. 202120:05
Podeli:
Tamara Eklston Tamara Ecclestone
Tamara Eklston Foto:Julie Edwards/LFI/Avalon / Avalon Editorial / Profimedia

Italijanski državljanin je danas osuđen za učesće u jednoj od najvećih provala u novijoj britanskoj istoriji, javio je BBC.

POGLEDAJTE JOŠ:

Satovi i nakit koji pripadaju bivšem fudbaleru Frenku Lampardu, ćerki bogataša Bernija Eklstona Tamari i pokojnom vlasniku FK Lester Vičaju Šrivadanaprabi, pronađeni su među zaplenjenim predmetima koji su nestali u nizu provala u decembru 2019. godine, a vrednost plena je 26 miliona funti (30 miliona evra).

Alesandro Donati (43) iz Milana je priznao krivicu pred Ajlvort kraljevskim sudom za provalu, a naknado će e odrediti visina njegove kazne. Donati je uhapšen u Italiji u oktobru, pošto je za njim raspisana međunarodna poternica, a izručen je Velikoj Britaniji u novembru.

Piznao je da je načinio niz provala između 30. novembra 2019. i 18. decembra 2019. godine.

Dom bivšeg fudbalera Čelsija Lamparda je opljačkan 1. decembra, a tada je nestao dijamantski sajt, ukrasna dugmad za manžetne i sat vredan 60.000 funti (69.000 evra).

Potom, 10. decembra, izvršio je upad na posed koji pripada pokojnom Šrivadanaprabi, koji je stradao u padu helikoptera u oktobru 2018. godine ispred stadiona Lestera. Tu je ukradeno 400.000 evra u kešu, kao i skupi satovi.

Završna pljačka, u luksuznoj kući u blizini Keningston palate, koju deli Tamara Eklston sa sadašnjim suprugom Džejem Rutlandom, bila je teška 25 miliona funti. Ona je bila na božićnom odmoru sa Rutlandom i ćerkom u to vreme.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram