Osim fokače i pice, u Ðenovi ponovo zamirisali i – ćevapi

Svet 16. maj. 202011:31
Podeli:
Foto: TANJUG / TIJANA RADOJKOVIC

U Italiji, po ukidanju dvomesečne blokade zbog koronavirusa, ugostiteljski objekti postepeno počinju sa radom zbog čega se ulicama gradova ponovo širi miris čuvenih italijanskih sprecijaliteta, ali u Ðenovi i - ćevapčići.

Lučki grad Ðenova, poznat po lokalnim ribljim specijalitetima, fokači i pesto sosu, nema mnogo stanovnika poreklom sa Balkana, kao što to slučaj sa italijanskim gradovima Trst, Vićenca i Milano.

Ipak, jedan od restorana u prometnom delu Ðenove kraj plaže Bokadase, omiljene među Ðenovljanima za druženje uz aperitivo, na jelovniku sa specijalitetima od mesa ima i – ćevapčiće, i to ne po sarajevskom, banjalučkom, pazarskom ili leskovačkom receptu, već, kako navode, hrvatskom.

Foto: FOTO TANJUG / TIJANA RADOJKOVIC

Iz restorana Lo Stramburger rekli su reporterki Tanjuga iz Ðenove da su na ideju da uvrste ćevape na jelovnik došli nakon posete hrvatskom primorju, gde su probali taj balkanski specijalitet.

Od 4. maja popuštanjem restriktivnih mera u Italiji uvedenim pre više od dva meseca zbog virusa kovid-19, barovima i restoranima je dozvoljena prodaja pića i hrane za poneti, kao i dostava.

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja virusom kovid-19 koji je u toj zemlji odneo život više od 31.000 ljudi i izazvao teške ekonomske posledice zbog dvomesečne blokade.

Komentari

Vaš komentar