Optuženi za ubistvo malteške novinarke štrajkuje glađu

Svet 14. avg. 202021:35 > 14:30
Podeli:
Dafne Karuana Galicia Foto: EPA-EFE/DOMENIC AQUILINA

Biznismen Jorgen Feneh, osumnjičen da je organizovao ubistvo malteške novinarke Dafne Karuane Galicije, koja se borila protiv korupcije, stupio je u štrajk glađu, žaleći se na prevelik broj ljudi u zatvoru u kojem se nalazi, saopštila je danas njegova porodica.

Feneh štrajkuje glađu s još dva zatvorenika, jer su još dva zatvorenika dodata u zatvorsko odeljenje u kome se nalazi, prenosi Rojters.

Njegova porodica se žali da je Feneh, koji poseduje hotele i kockarnicu, zatvoren u prostoriji u kojoj s drugima deli toalet i mali lavabo, koji se koristi za ličnu higijenu, pranje posuđa i odeće.

Feneh je iza rešetaka od kraja novembra 2019. kada je uhapšen i optužen da je bio saučesnik u ubistvu novinarke automobilom bombom 2017. godine, što on negira.

Datum njegovog suđenja još uvek nije određen.

Tri druga muškarca, optužena za podmetanje bombe, nalaze se iza rešetaka čekajući suđenje od decembra 2017.

Podgoričke Vijesti objavile su nedavno intervju sa sinom ubijene novinarke koji je izjavio da je aktuelni crnogorski predsednik Milo Ðukanović “ključna osoba iz Crne Gore” kojom se njegova majka bavila dok je istraživala “slučaj Možura”. Naveo je da je njegova majka ispitivala veze Ðukanovića, premijera Malte Džozefa Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar