Oprostite se od žurki na Adi Bojani – od danas tiha zona

Svet 29. jun. 202019:13 > 19:26
Podeli:
Foto: Shutterstock

Skupština Opštine Ulcinj danas je donela Odluku o Akustičkim zonama po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju “Tihe zone u prirodi”, saopšteno je iz Udruženja vlasnika objekata Ada Bojana.

Ovom odlukom, kako ističu, konačno će se zaustaviti negativan trend koji je doveo do toga da se u ovom vikend naselju koje je do skoro nosilo imidž tihog ribarskog mjesta, održavaju danonoćne žurke koje su u velikoj meri remetile red i mir.

“Od sada najviši granični nivo buke na Adi Bojan u Db(A) je 35-35-30, sto je u prevodu jačina zvuka koju proizvodi govor ili cvrkut ptica. Ovo ce značiti da je od sada kažnjivo puštati jaku muziku u bilo koje doba dana, a za nepoštovanje odluke kaznene odredbe biće primerene novčanim kaznama do 10.000 eura. Uz zahvalnost svim odbornicima Ulcinjskog parlamena koji su doneli ovu odluku, izražavamo naše uverenje da će lokalna vlast zajedno sa vlasnicima kućica nastaviti da brinu o ovom delu naše prelepe prirode i brižno raditi na implementaciji ove odluke”, navode oni.

Nadaju se da će se Vlada još jače uključiti u zaštitu reke Bojane kroz svoje i kroz aktivnosti iz nadležnosti javnog preduzeća Morsko Dobro koje upravlja ovim delom obale, Uprave Pomorske sigurosti koja je nadležna za sigurnost plovidbe na reci Bojani i upravi za Vode koja je veoma bitna u rešavanju prohodnosti reke.

“Apelujemo na sve vlasnike kućica da poštuju ovu odluku a nadležne institucije da sprovode kaznene odredbe i da više ne dozvolimo da se na Adi Bojani organizuju glasne žurke. Adi Bojani se od danas vraća mir i time će se zaštititi i životinjski svet koji je jedinstven na ovom prostoru”, poručuju oni.

Izvor: CdM

Komentari

Vaš komentar