Šest belih kovčega: Oproštaj od preminulih tinejdžera

Svet 04. jan. 202112:18 > 14:21
Podeli:
Foto: Avaz.ba

Danas će se održati komemoracija i sahrana još šestoro mladih iz Posušja koji su se ugušili u novogodišnjoj noći. Posušje se juče oprostilo od Mirele Rezo i Stjepana Jukića, dvoje od osmoro mladih koji su preminuli.

U Federaciji Bosne i Hercegovine danas je Dan žalosti zbog smrti osmoro mladih iz Posušja. Danas će se održati komemoracija i sahrana njih šest. Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić biće sahranjeni danas u Rakitnu. Obredi će početi u 12 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu, a predvodiće ih mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić.

 

U celoj Bosni i Hercegovini Dan žalosti bio je 2. januara, a Vlada Zapadnohercegovačke županije trodnevnu žalost je proglasila 2., 3. i 4. januara.

Foto:Osmrtnice Ljubuški

Pročitajte još:

Dan žalosti se obeležava isticanjem zastave BiH na pola koplja, na zgradama institucija entiteta. Zabranjeno je održavanje programa kulturnog, zabavnog i revijalnog karaktera na javnim mestima.

Obredi će početi u 12 sati ispred crkve svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu, a predvodiće ih mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, piše Hercegovina.info.

U Federaciji Bosne i Hercegovine danas je Dan žalosti zbog tragedije koja je potresla celu BiH, ali i hrvatsku javnost.

Dan žalosti obeležava se isticanjem zastave BiH na pola koplja na zgradama institucija entiteta. Zabranjeno je održavanje programa kulturnog, zabavnog i revijalnog karaktera na javnim mestima.

 

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar