Opet se puca u Gazi: Izraelski avioni napali ciljeve Hamasa

Svet 22. nov. 202009:20
Podeli:
Foto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Izraelski borbeni avioni i helikopteri napali su danas više ciljeva u pojasu Gaze u odgovoru na raketu ispaljenu sa te palestinske teritorije, saopštila je izraelska vojska.

Pročitajte još:

Izveštaja o mogućim povredama nije bilo i mada nekoliko ekstremističkih organizacija deluje u toj enklavi Izrael smatra Hamas koji vlada Gazom odgovornim za raketnu vatru i obično napada mete Hamasa u znak odmazde.

Kako je navela vojska pogodjena su postrojenja za proizvodnju oružja, podzemna infrastruktura i poligon za obuku pomorskih snaga Hamasa.

Kasno sinoć palestinski ekstremisti su ispalili raketu ka Izraelu, zbog čega su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu u gradu Aškelonu na jugu zemlje.

Izraelska policija je rekla da je bilo štete u području tog grada udaljenog desetak kilometara od Gaze ali da nije bilo ranjenih.

Izraelski mediji su javili da je pogodjena jedna fabrika.

Izrael i Hamas, islamska ekstremistička organizacija koja teži uništenju Izraela su ljuti neprijatelji i ratovali su tri puta, a više puta su izbijali manji sukobi otkako je Hamas silom preuzeo vlast u Gazi od snaga lojalnih umerenijem Fatahu 2007. godine.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar