On brine o Gejtsovim milijardama: Srednje ime mu je skandal

Svet 27. maj. 202110:19
Podeli:
Foto: JOHN THYS / AFP / Profimedia, SCOTT OLSON / Getty images / Profimedia

Majkl Larison, čovek koji upravlja kapitalom Bila Gejtsa , mnogo puta bio je umešan u razne skandale, poput onih kada je iznosio rasističke stavove, seksistički komentarisao zaposlene ili kada je osoblju pokazivao nage fotografije žena sa interneta.

Pročitajte još:

Njujork Tajms detaljno je istraživao njegovo poslovanje u kompaniji Kasade Investicije prethodnih godina i došao do zaključka da je Majkl oko sebe stravao izvesnu „kultru straha“ i njome potčinjavao svoje zaposlene, koji su od njega mnogo puta doživljavali razne oblike mobinga.

Takođe je rangirao svoje zaposlene u zavisnosti od njihove atraktivnosti, nepiristojno govorio o njihovom izgledu, šalio se na račun jednog od zaposlenih koji ima crnu boju kože.

Vrhunac svega, jeste, to što je zaposlenima pokazaviao slike golih žena i pogrdno ih komentarisao.

Nije imao razumevanja ni kada su zaposleni želeli da napuste kompaniju.

„On je maltretirao druge. Kada je jedna radnica rekla da će napustiti Kaskade,  Larson je pokušao da snizi cene akcija kompanije kojoj je planirala da se pridruži“, kaže anonimni izvor Tajmsa.

Sa druge strane, iz kompanije stižu potpuno suprotne tvrdnje.

„Tokom mandata, Larson je upravljao sa preko 380 ljudi i ukupno je bilo manje od pet žalbi u vezi s njim… Svaka žalba je istražena ozbiljno i u potpunosti ispitana i tvrdnje su odbačene“, navode.

Ova kompanija pripada Gejtsovima i često je moguće čuti da je nazivaju Bil i Melinda Gejts Investments.

Trenutno, jedina funkcija koju obavlja, jeste upravljanje finansijama Bila Gejtsa.

Neimenovani izvori navode da Melinda oštro osuđuje ovakve ispade.

„Melinda nedvosmisleno osuđuje nepoštovanje i neprimereno ponašanje na radnom mestu. Nije bila upoznata sa većinom ovih navoda s obzirom na to da nije imala vlasništvo i kontrolu nad firmom“, kaže izvor.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

U svoju odbranu Majkl je jednom prilikom rekao kako nazivanje međuljutskih odnosa u kompaniji toksičnim nije fer prema 160 profesionalaca koji čine tim.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar