„Okupacija Budve“: Uhapšen gradonačelnik Marko Carević

Svet 17. jun. 202008:36 > 11:4314 komentara
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine.

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Opštine Budva, nakon što je desetak kombija punih policije jutros došlo u Budvu, pišu Vijesti.

Policijski kordoni bili su postavljeni oko zgrade Opštine, ulice su bile blokirane, kompletan grad je bio pod policijskom opsadom. Kordon policije pokušao je da uvede Upravnu inspekciju u zgradu Opštine Budva, a ispred ulaza su ga dočekali Carević i Radović.

Usledilo je hapšenje, a uhapšeni su i menadžer Opštine Milo Božović i sekretar za investicija Mladen Mikijelj, kao i sin i brat Marka Carevića, prvog čoveka Budve.

Policija je, navodi se, upotrebila i hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Opštine.

Carević je poručio da se dešava okupacija Budve.

Pročitajte još:

„Ako Upravna inspekcija dođe u radno vrijeme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vrijeme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države. Ono sto ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikom postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podnijeli smo protiv toga krivične prijave. Jedino ko je nadležan je Upravni sud. Ovdje se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju“, rekao je Carević.

On je juče podneo krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice DPS Snežane Kuč i lider budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog „zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije“.

Carević je još uvek legitimni gradonačelnik Budve i pored toga što je buduća vlast u tom gradu na nasilan način želela da otme opštinski pečat i uđe u prostorije skupštine opštine. Time bi neustavno skratila povereni mandat Demokratskom frontu čiji je Carević predstavnik i prekršila Ustav Crne Gore, koji predviđa preuzimanje vlasti po proceduri koju nova budvanska vlast ne želi da poštuje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar