Okršaj Putina i „lepe voditeljke“: Ko je flertovao, a ko se zbunio VIDEO

Svet 19. okt. 202112:49 > 12:53
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY, Rossiya1 / East2West News / Profimedia

Hedli Gembl, reporterku američke televizije CNBC koja je bila modreator na energetskom forumu u Moskvi, ruska državna televizija optužila da je pokušala da omete Vladimira Putina flertujući sa njim tokom panel diskusije. On joj je čak udelio i kompliment, rekavši joj da je lepa, što je šokiralo širu javnost s obzirom na to da su u tom momentu diskutovali o vrlo ozbiljnoj temi - gasnoj krizi koja potresa svet.

Pročitajte još:

Mišljenje javnosti je podeljeno. Dok jedni kritikuju Putina zbog „seksizma“, drugi optužuju voditeljku da koristi izgled kako bi „odvratila pažnju“ ruskom lideru, piše Dejli Mejl.

Kako se čini, ona zna kako da skandale preokrene u svoju korist, te nastavlja da izaziva javnost. Nakon intervjua sa ruskim predsedniko, na Instagramu je objavila tortu koju je dobila od prijatelja, na kojoj se nalazi Putinov lik sa natpisom “Prelepa”.

„Imam najbolje prijatelje“, napisala je ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hadley Gamble (@hadleygamble)

U međuvremenu, ruska javnost analizira svaki detalj pomenutog intervjua. Jedni se fokusiraju na njene noge, dok drugi aludiraju na to da je govorom tela slala zavodljive signale Putinu.

Nakon što je pogledala snimak, stručnjakinja za govor tela Džudi Džejms istakla je da „svi drevni priručnici za flert govore kako je pimicanje stopala u nečijem pravcu signal za privlačnost“

Ruska državna televizija je ponašanje voditeljke tokom intervjua okarakterisala kao neuspeli pokušaj da zbuni 69-godišnjeg Putina.

„Naravno, nije sve bilo uključeno u TV prenos, pa je to videla publika i naša ekipa“, navodi se u izveštaju o emisiji Solovjeva.

Dmitri Kiseljov, poznat kao Putinov „portparol“ i „glavni propagandista“ rekao je gledaocima da se voditeljka otvoreno prikazala kao seksualni objekat, bez ikakvog straha da će je kritikovati feministkinje.

Dodao je i da je sigurno da se ona dugo pripremala za razgovor, ali da ju očigledno samo zanimalo šta će obući.

Kiseljov je maliciozno rekao da je Hedli Gembl „skinula nekoliko kilograma“, kako bi se „ugurala u malu crnu haljinu“.

Povodom ovih dešavanja, ruska državna televizija i sam Putin suočavaju se sa kritikama na društvenim mrežama zbog svojih komentara.

Kolumnistkinja Dejli Bista, Džulija Dejvis, stala je u odbranu voditeljke Hedli Gembl, kada su se komentari Kiseljova našli na naslovnim stranama.

Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

„Smešni napad državnih medija na američkog novinara je samo dimna zavesa za ono što je istinski navuklo gnev prokremljskih medija: to nije bila haljina Hedli Gembl ili njene noge, već njena pitanja“, napisala je na Tviteru.

Drugi su zauzeli sarkastičniji pristup prilikom biranja strane.

„Novinari u Kremlju su veoma zainteresovani za cipele voditeljke”, napisao je jedan od korisnika Tvitera.

Međutim, neki korisnici društvenih mreža saglasni su sa stavovima medija koje je predočio Kremlj.

„Hadli Gembl jedan je od najboljih finansijskih novinara na svetu. Činjenica da koristi seksualnu privlačnost kao deo oružja ne umanjuje činjenicu da može da natera Putina da odgovora otvoreno”, jedan je od komentara.

Nevolje ruskog predsednika: Lepa žena, ali me ne razume

Novinarka je pritisnula Putina u vezi sa izveštajima da Rusija obustavlja isporuke gasa Evropi kako bi povećala cene, a nakon što je ruski lider odbacio tu tvrdnju, upitala je kako bi Moskva mogla da ubedi svoje evropske partnere da je pouzdan snabdevač gasom u svetlu takvih izveštaja.

Foto: Rossiya1 / East2West News / Profimedia

Tada je Putin počeo da tvrdi kako ga “lepa” američka TV voditeljka ne sluša pažljivo. Ona je tvrdila suprotno.

„Lepa žena, zaista lepa, ali govorim joj jednu stvar, a ona mi govori suprotno kao da nije čula šta sam rekao. Pa, ja ću vam ponoviti još jednom “, rekao je Putin.

Ruski mediji su naveli da je Putin iskoristio referencu na njen izgled da bi se izbegao odgovor na teška pitanja, ali su dodali da je to što ju je nazvao lepom kompliment, a ne seksulani ispad.

BONUS VIDEO: Sastanak Vladimira Putina i Angele Merkel u Moskvi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar