Oglasio se „krivac“ za ležaljke kod Plave grobnice

Svet 10. avg. 202016:56
Podeli:
Foto: Facebook/Σπύρος Νεράντζης

Na ostrvu Vido, koje se nalazi na svega desetak minuta vožnje brodom od grčkog ostrva Krf od 7. avgusta su postavljene ležaljke, a sada se oglasio i nadležni savetnik Opštine Centralnog Krfa i Dijapontije Spiros Neratzisu.

„Na toj maloj plaži ne postoji nikakva komercijalna ili turistička aktivnost od strane opštine ili bilo kog privrednika“, kazao je Nerantzis, a navodi portal Enimerosi.

Spiros Nerantzis je odgovorio da u toj oblasti, kako prenosi B92, oduvek postoji apsolutno poštovanje i odlični odnosi sa srpskom zajednicom, pa dodaje kako je ta mala plaža tradicionalno mesto na kojem se kupaju stanovnici Krfa, uglavnom stariji ljudi koji žive u gradu.

Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό, προσπαθώντας για την άνεση και την ικανοποίηση όλων μας.

Posted by Σπύρος Νεράντζης on Четвртак, 06. август 2020.

Naime, kako je istakao, „ove godine očistili su i uredili celo ostrvo i područje oko Mauzoleja, uklanjajući dva velika slomljena stabla“

Nerantzis je izrazio iznenađenje zbog pisanja medija, a kako kaže „obično su tu ranije donosili suncobrane i stolice, tako da su ležaljke postavili da plaža izgleda pristojno i negovano“.

Podsetimo, kustos Srpske kuće na Krfu Ljubomir Saramandić izjavio je danas da veruje da će ležaljke i suncobrani, postavljeni na ostrvu Vido kod Krfa, vrlo brzo biti uklonjeni i istakao da ne treba da se stvori ružna slika jer stanovnici Krfa spomenike posvećene Srbima doživljavaju kao deo sopstvene istorije.

Komentari

Vaš komentar