Oduševiće vas ime crnogorske krave kupljene kriptovalutom

Svet 10. mar. 202114:54 > 14:57
Podeli:
Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Krava zvučnog imena Bitkoinka od prošle nedelje je u vlasništvu Anđele Bojić, prve poljoprivrednice u Crnoj Gori koja je za nabavku stočnog fonda upotrebila kriptovalutu bitkoin.

Anđela je kravu platila 0.03 bikoina, što je oko 1.350 evra, a objasnila je da razlozi za ovakav potez leže u spoju poljoprivrede i savremenih tehnologija.

Pročitajte još:

„Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu kroz porodičnu proizvodnju smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije… nadam se da će se poljoprivrednici ugledati i početi da koriste neke savremene metode u poljoprivredi, u ovom slučaju koristi ovakav način plaćanja”, rekla je Bojić.

Osnivač specijalizovanog internet portala seljak.me, Marko Maraš, posredovao je u ovoj trgovini povezujući kupca i prodavca. Kaže da je cilj ove transakcije bio da ukaže na spoj inovacije i poljoprivrede.

„Dogovorili smo se da ovu transakciju odradimo kroz bitkoin i na taj način otvorimo jedno novo polje crnogorske poljoprivrede. Ovo je sigurno prva krava u regiji koja je kupljena kriptovalutama, a koliko raspolažemo s informacijama može biti i šire“, rekao je Maraš.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar