Određen pritvor direktoru Instituta za javno zdravlje RS

Svet 18. sep. 202112:42
Podeli:
Branislav Zeljković Foto:N1

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo RS i ostalim osumnjičenima za zloupotrebe položaja u nabavci medicinske opreme na početku pandemije koronavirusa u Republici Srpskoj, saopšteno je iz suda.

Osim Zeljkoviću, pritvor je određen i Draganu Dubravcu, direktoru firme „Promeding“, Slavku Bojiću, direktoru „Procontrola“ i Saši Markoviću, vlasniku turističke agencije „Travel for fan“.

Osumnjičenima je određen pritvor zbog uticaja na svedoke, kao i bojazni da će uništiti dokaze ukoliko se budu branili sa slobode.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zeljković i saučesnici osumnjičeni su za zloupotrebe „teške“ 790.000 maraka (više od 400 hiljada evra).

Svi su uhapšeni 15. septembra.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković je kadar Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, koji je slučaj nazvao „medijskom harangom“ i naveo da su pojedini političari priželjkivali da bude uhapšen, misleći da će oni u Ujedinjenoj Srpskoj „da ćute.“

„Odabrana je najuspešnija zdravstvena institucija u Republici Srpskoj koja je dala nemerljiv doprinos i koja je odlikovana jer je njen direktor sjajno radio“, rekao je Stevandić, čija je stranka članica vladajuće koalicije u RS.

BONUS VIDEO Hapšenje u Sarajevu 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar