Odbila vakcinu, pa osam puta „umrla“: Dva meseca bila na respiratoru

Svet 04. dec. 202116:44
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Džema Roberts, nevakcinisana žena iz Velike Britanija, osam puta doživela je kliničnu smrt, nakon što je hospitalizovana zbog koronavirusa i sepse. Preživela je zahvaljući medicinskom osoblju u bolnici Vorington, a sada moli sve da se vakcinišu.

Pročitajte još:

„Molim vas, ne dozvolite da umrem“, molila je ona bolničare.

Njena muka počela je u avgustu kada je hitno prebačena u bolnicu i stavljena na respirator, na kome je ostala naredna dva meseca.

„Prvo sam mislila da je to mamurluk, jer sam bila na venčanju prethodnog vikenda. Ali kad sam otišla kod lekara da se testiram, bila sam pozitivna. U početku sam se osećala umorno i bolesno, a onda sam počela da ostajem bez daha kad god sam išla do toaleta“, rekla je ona.

Džema je rekla da je večno zahvalna medicinskoj sestri Kolet Tomas, koja joj ju je ohrabrivala tokom celog boravka u bolnici.

„Kada su rekli da me vode u bolnicu, mislila sam da će mi dati malo kiseonika i ponovo me pustiti. Sećam se da sam rekla doktorima i medicinskim sestrama da ne dozvole da umrem. Volela bih da sam ranije primila vakcinu, mislim da bi svi sada trebalo da je prime“, rekla je Džema, prenosi Miror.

Kako je navela, osećala se krivom zbog svega što je njena porodica.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar