Smrt „Mister antivaksa“: Voditelj protivnik vakcinacije umro od korone

Svet 31. avg. 202110:51 > 11:36
Podeli:
Marc Bernier, voditelj
Marc Bernier, voditelj Foto:MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

Konzervativni radijski voditelj sa Floride, žestoki protivnik vakcinacije protiv koronavirusa, umro je od posledica korone, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Mark Bernier umro je nakon tronedeljne borbe sa bolešću, objavila je njegova stanica. Imao je 65 godina.

„S velikom tugom WNDB objavljuje da je umro Mark Bernier, koji je informirao i zabavljao slušaoce WNDB-a više od 30 godina“, objavila je stanica iz Dejtone Biča, prenosi Index.hr.

Bernier se zarazio pre tri nedelje. Voditelj koji je sam sebe zvao „Mister antivaks“ (gospodin antivakser) znao je da kaže i da se američka vlada „ponaša poput nacista“ kad prisiljava ljude da se vakcinišu.

Osam dana pre njega umro je Fil Valentajn, 61-godišnji radijski voditelj iz Tenesija koji se izrugivao vakcinama protiv koronavirusa, ali je promenio mišljenje pošto je oboleo. On se sa koronavirusom borio mesec dana.

Predomislio se, prekasno, i Dik Farel, bivši komentator Njuzmaksa i zagriženi antivakser. Taj je radijski voditelj iz južne Floride umro 6. avgusta, takođe u 65. godini, pošto je slušaocima govorio da se ne vakcinišu, nazvavši pandemiju „prevarodemijom“.

I Farel i Valentajn, kako im je stanje postajalo lošije, pozivali su prijatelje i fanove da se ipak vakcinišu, zažalivši što to sami nisu učinili.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar