„Očigledno je postignut neki dogovor Dodika i Izetbegovića“

Svet 17. jan. 202218:07
Podeli:
Branislav Borenović, predsednik stranke PDP u Republici Srpsko
Branislav Borenović Foto: N1

Nakon sastanka u Banjaluci dve najjače opozicione stranke iz Republike Srpske, SDS-a i PDP-a, medijima se obratio lider Partije demokratskog progresa Branislav Borenović koji je rekao da je očigledno postignut neki dogovor na relaciji Dodik-Izetbegović.

„Koliko vidim Dodik i SNSD se vraćaju u institucije BiH pognutih glava svome prijatelju SDA. Ako postoji predlog da se reši pitanje nametnute Inckove odluke neka to odmah kažu. Pozivamo vladajuću koaliciju da nam daju predlog kako će se rešiti to pitanje, jer imaju parlamentarnu većinu jer je svima interes i cilj da se počne sa radom institucija pod uslovom da se reši pitanje nametnute Inckove odluke. Očigledno je tu postignuta neka vrsta dogovora, ako ne trojca, onda dvojca Izetbegović – Dodik“, izjavio je lider PDP-a Borenović.

Borenović je o delu sastanka kad se govorilo o pripremama za naredne izbore kazao da je red da PDP kao odgovorna politička partija, koja je dugo u opoziciji, podeli svoje stavove s najbližim partnerom, a posebno je tu istakao kandidaturu Jelene Trivić za funkciju predsednika Republike Srpske, piše Klix.ba.

"Izbori će pokazati kuda ide RS, oni su sudbonosni", izjavio je Borenović.

"Ja sam siguran da ćemo u narednih nekoliko sedmica izaći s imenima i rešenjima za izbore, a sigurni smo da će to biti najbolji mogući", najavio je Borenović.

Bonus video: Reakcija Milorada Dodika posle sankcija SAD

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar