Obustavljena linija Rim-Daka zbog brojnih slučajeva korone

Svet 07. jul. 202017:26
Podeli:
Posetilac u Muzeju na Trajanovoj pijaci u Rimu, Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Letovi koji povezuju Rim i Daku privremeno su obustavljeni zbog brojnih slučajeva pozitivnih na korona virus po dolasku putnika iz Bangladeša na aerodrom glavnog grada Italije, a moguće je ukidanje i drugih konekcija, saopšteno je danas.

Aviolinija Rim-Daka obustavljena je na nedelju dana usled „značajnog broja slučajeva pozitivnih na kovid-19“, preneli su danas italijanski mediji.

Kako je navedeno, italijanski ministri zdravlja i spoljnih odnosa, Roberto Speranca i Luiđi di Majo razmatraju obustavljanje i drugih aviolinija, kao što je bio slučaj sa Kinom na početku krize sa korona virusom.

Navodi se i da je jutros iz Lacija zatražena obustava letova iz Dake jer taj italijanski region „nije u mogućnosti da garantuje nivo zaštite“, nakon što su na aerodromu Fjumićino utvrđeni pozitivni slučajevi po testiranju putnika koji su stigli iz Dake.

Kako je navedeno, terminal broj pet rimskog aerodroma Fjumićino pretvoren je u terensku bolnicu.

Prethodnih nekoliko nedelja oko 1.300 ljudi stiglo je iz Bangladeša u Italiju, navodi list Korijere dela sera.

Nakon izbijanja novih žarišta korona virusa u Italiji, uglavnom po dolasku Italijana iz inostranstva ili stranih državljana u Italiju, italijanske vlasti najavile su pooštravanje pojedinih mera i jačanje kontrole.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar