Obrt u Italiji: Berluskoni razmatra spajanje s desničarima

Svet 06. jun. 202100:54
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Konzervativna stranka Forza Italia pod vođstvom Silvija Berluskonija razmatra mogućnost da se spoji sa desničarskom Ligom Matea Salvinija, ali bez stranke Braća Italije, koja se navodno neće pridružiti tom savezu, pišu italijanski mediji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Stranka Forza Italia je navodno zabrinuta da bi ekstremni desničari iz stranke Braća Italije predvođeni Ðorđiom Melonijem mogli da nanesu štetu novom političkom bloku, objavio je danas italijanski dnevnik “Republika“.

Izvori u Salvinijevoj Ligi tvrde da ovo spajanje ne bi bilo „aneksija“, već „udruživanje snaga“ za Italiju, a kako prenose lokalni mediji razgovori o spajanju stranaka na italijanskoj desnici zakazani su za sredinu sledeće nedelje.

Forza Italia i Liga su deo aktuelne tehnokratske vlade na čelu s Marijom Dragijem, dok je ekstremno desničarska stranka Braća Italije koju predvodi Ðorđio Meloni u opoziciji.

Ove informacije stižu nepunih nedelju dana nakon što je u parlamentu Italije osnovana nova frakcija desnog centra nazvana Hrabrost Italije, navodi se u tekstu italijanskog dnevnika.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar