Obrt na suđenju veka: Na scenu stupa Megan Markl

Svet 22. dec. 202116:06
Podeli:
Megan Markl
Megan Markl Foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Suđenje protiv britanskog princa Endrua, kog je jedna od žrtvi Džefrija Epstajna optužila za seksualno zlostavljanje, moglo bi da dobije pravi obrt, pozivanjem Megan Markl da u procesu učestvuje kao svedok.

Tužbu je protiv sina kraljice Elizabete podnela Virdžinija Roberts, koja tvrdi da je bila maloletna kada su je prisilili na seksualni odnos sa princom, i to tri puta.

Naslednik britanske krune oštro je odbacio ove optužbe, a njegova odbrana ističe da princ nije imao nikakve veze sa Virdžinijom Roberts. Jedna, prilično omražena članica kraljevske porodice, sada bi mogla da bude deo dugoočekivanog suđenja.

Megan Markl bi mogla da bude pozvana da da iskaz kao deo građanske tužbe protiv princa Endrua.

Dejvid Bojs, advokat koji zastupa Roberts u tužbi, rekao je da je vojvotkinja od Saseksa bila neko na koga se moglo računati da će „govoriti istinu“.

Foto:BBC / Ferrari / Profimedia

Bojs je takođe rekao da je Markl bila razmatrana jer živi u SAD, pa je pod jurisdikcijom američkih sudova. Pored toga, prema njegovim rečima, Markl je bila u bliskim odnosima sa Endruom, stoga je možda bila svedok pojedinih dešavanja.

„Zbog njenog dosadašnjeg druženja s njim, ona može imati važna saznanja. Ona je samo jedna od ljudi o kojima razmišljamo, još nismo doneli odluku“, poručio je Bojs.

Okružni sudija Luis Kaplan trebalo bi da sasluša argumente vojvodinog pravnog tima, koji traži odbacivanje tužbe.

Ako slučaj prođe ovu tačku, obe strane će morati da daju iskaze snimljene video snimkom. Bojs je rekao da bi njegov tim mogao da izbaci do 12 strana kao deo ove faze i da moraju da paze koga biraju zbog vremenskih ograničenja.

Virdžinija Roberts
Virdžinija Džufri Foto:Tanjug/AP Photo/Bebeto Matthew

Bivša supruga princa Endrua, vojvotkinja Sara Ferguson, takođe je bila u razmatranju za svedoka. Advokatski tim Virdžinije Roberts u jednom momentu želeo je da na svedočenje pozove i kraljicu Elizabetu, od čega su odustali „iz poštovanja prema njenim godinama i delu“.

Prošle nedelje, vojvoda nije uspeo da njujorški sudija koji razmatra tužbu protiv njega uzme u obzir isečke iz novina u kojima se Virdžinija Roberts opisuje kao „mače gladno seksa“.

Okružni sudija Luis Kaplan odbacio je zahtev kao PR potez i odbio je da uzme u obzir izveštaje štampe ili rukopis od 139 stranica koji je napisala Virdžinija Roberts o milijarderu i pedofilu Džefriju Epstajnu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sudija Kaplan je rekao da „nema odgovarajuće osnove“ da se pogledaju članci ili rukopis gospođe Roberts, za koji je kađe da „izgleda kao da je dostavljen od strane službi odnosa s javnošću“.

U jednom od medijskih izveštaja, američki list citira bivše prijatelje koji su kritikovali Roberts jer se hvalila svojim novcem.

U drugom, njen bivši dečko Filip Guderion, koji je bio sa njom tokom vremena koje je provela sa Epstajnom, tvrdi da je „bila kao glavna kučka“ u Epstajnovoj vili u Palm Biču.

„Imala je devet ili 10 devojaka koje bi mu dovodila. Nikada nije izgledala kao da je zarobljena“, dodao je.

Sudija je pristao da razmotri nagodbu iz 2009. godine između gospođe Roberts i Epstajna, za koju je vojvodov pravni tim ranije rekao da ga oslobađa svake odgovornosti.

Sudija Kaplan saslušaće argumente o vojvodinom zahtevu za razrešenje 4. januara.

BONUS VIDEO Megan i Hari u Njujorku

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar