Objavila je sliku sa bebom nekoliko dana pre nego što je ubijena u Kabulu

Svet 31. avg. 202114:34
Podeli:
Avganistan, žena marinac, Nikol Dži,
Nikol Dži Foto: Sgt. Isaiah Campbell/U.S. Marine Corps via AP

Jedan od poslednjih objava Nikol Dži na društvenim mrežama bila je njena fotografija kako grli bebu usred haosa ispred aerodroma u Kabulu, prenosi Skaj njuz. Narednik američkih marinaca bila je među hiljadama američkih vojnih lica koji pomažu građanima u Avganistanu.

PROČITAJTE JOŠ:

U četvrtak, Nikol je bila među 13 američkih vojnih lica koja su ubijena nakon samoubilačkog bombaškog napada. Ubijena su i dvojica Britanaca – taksista i otac četvoro dece Mohamad Niazi i vlasnik preduzeća Musa Popal, zajedno sa više od 160 Avganistanaca.

Nikol Dži je bila 23-godišnja tehničarka za održavanje iz Sakramenta u Kaliforniji, koja se pridružila marincima 2017. godine.

U početku je želela da postane kontrolorka leta, rekao je njen otac Ričard Herera za Vašington post, ali u tome ju je sprečio problem sa srcem.

Avganistan, žena marinac, Nikol Dži,
Foto: Sgt. Isaiah Campbell/U.S. Marine Corps via AP

Gospodin Herera je rekao da je Hikol bila „vrlo odločno dete“ koje se odlično snašlo u školi. Tokom razgovara, nekoliko dana pre njene smrti, „rekao joj je da je ponosan na nju“.

„Ona je bila savršeno dete. Nikada nije imala problema. Uvek je išla pravim putem. Nikada je ništa nije ometalo. Žao mi je. Teško je“, rekao je on.

Narednica Malori Harison, koja je sa njom živela tri godine, napisala je na društvenim mrežama: „Ne mogu baš da opišem osećaj koji imam kada se primoram da se vratim u stvarnost i razmislim o tome kako je više nikada neću videti. Kako je do poslednjeg daha radila nešto što je volela – pomagala drugima. Zatim je došlo do ekslozije. I ona je tek tako nestala“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar