Obama: Našoj demokratiji potrebniji smo svi više nego ikad

Svet 07. nov. 202019:31
Podeli:
Džo Bajden, Barak Obama Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Bivši predsednik SAD, demokrata Barak Obama čestitao je Džou Bajdenu i Kamali Haris, nakon što su proglašeni pobednicima na ovogodišnjim izborima u Sjedinjenim Državama.

Povezane vesti:

„Ne bih mogao da budem ponosniji da čestitam našem sledećem predsedniku Džou Bajdenu i našoj sledećoj prvoj dami Džil Bajden“, rekao je bivši predsednik.

„Takođe ne bih mogao da budem ponosniji da čestitam Kamali Haris i Dagu Emhofu na revolucionarnom izboru Kamale za našu sledeću potpredsednicu“, dodao je on.

Obama je pozvao svakog Amerikanca da „učini naš deo“ kako bi pronašli zajednički jezik sa svojim sugrađanima i na taj način pomogli zemlji da se ujedini.

„Našoj demokratiji potrebniji smo svi više nego ikad ranije“, rekao je Obama.

„A Mišel i ja se radujemo što ćemo podržati našeg sledećeg predsednika i prvu damu kako god možemo“, zaključio je on.

Podsetimo, Džo Bajden je postao 46. predsednik Sjedinjenih Država, nakon što mu je pobeda u državi u kojoj je rođen, Pensilvanija, dala preko 270 izbornih glasova potrebnih za pobedu.

S druge strane, demokratska kandidatkinja Kamala Haris postala je prva potpredsednica u istoriji SAD. Haris je takođe prva osoba koja nije bele puti na mestu potpredsednika u istoriji SAD.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar