O smeni Leposavića nakon izbora u Herceg Novom

Svet 22. apr. 202109:54
Podeli:
Foto: GOV.ME/S. Matić

Sednica Skupštine Crne Gore na kojoj će biti održana rasprava o smeni ministra ljudskih i manjinskih prava biće održana tek posle lokalnih izbora u Herceg Novom, saznaje Pobjeda.

PROČITAJTE JOŠ:

Izvor lista iz parlamentarne većine saopštio je da među strankama vladajuće koalicije postoji neformalni konsenzus da se o tome raspravlja nakon 9. maja.

„S obzirom na to da bi rasprava mogla naškoditi pojedinim političkim subjektima iz većine u jeku predizborne kampanje u Herceg Novom neće se žuriti sa zakazivanjem, odnosno dogovorom na Kolegijumu“, rekao je izvor Pobjede.

Zahtev za smenu Leposavića, koji je već dva puta odbio da podnese ostavku, Krivokapić je Skupštini podneo 6. aprila i prvi rok za zakazivanje po Poslovniku je istekao juče.

I šef poslaničkog kluba DPS-a i LP-a Danijel Živković smatra da neće biti sednice parlamenta pre lokalnih izbora u Herceg Novom, prenosi RTCG.

„Malo je verovatno da sednica Skupštine, na kojoj će se razmatrati pitanje smene ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, bude održana pre lokalnih izbora u Herceg Novom koji su zakazani za 9. maj“, kazao je za Pobjedu Živković.

Datum te sednice zavisiće od, kako je Živković objasnio, ishoda dogovora predsednika parlamenta i poslaničkih klubova na Kolegijumu predsednika Skupštine, koji još nije zakazan.

„Ne verujem da će ta sednica biti održana pre izbora u Herceg Novom“, rekao je Živković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar