Novinarka CNN-a u programu uživo objavila da ima rak jajnika

Svet 14. jun. 202121:26
Podeli:
Kristijan Amanpur
Kristijan Amanpur Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Novinarka CNN-a Kristijan Amanpur objavila je danas u programu uživo da joj je dijagnostifikovan rak jajnika.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kristijan Amanpur (63) je jedna od najpoznatijih novinarki sveta, delom zbog praćenja međunarodnih sukoba. Poslednje četiri nedelje nije vodila program zbog svoje dijagnoze.

„Imala sam veliki operativni zahvat da se on ukloni, i sada me čeka nekoliko meseci hemoterapije kako bih imala najbolju moguću dugoročnu prognozu, I ja imam samopouzdanja“, rekla je Amanpur gledaocima na početku TV programa.

U svojoj objavi Amanpur je ukazala da je rak jajnika široko rasprostranjen, te da ga imaju „milioni žena širom sveta“.

Ona se gledaocima obratila iz Londona i istakla kako ima sreće što joj posao obezbeđuje zdravstveno osiguranje i pohvalila britansku Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS).

Nakon što je otvoreno govorila o svojom hirurškom zahvatu i hemoterapiji, Amanpur je dodala da želi da podstakne žene da redovno idu na preglede.

„Kažem vam ovo radi transparentnosti, ali u stvari najviše da pomenem važnost rane dijagnoze“.

Ona je pozvala žene da se „informišu o bolesti, imaju redovne preglede, slušaju šta im telo govori i da insistiraju da njihova legitimna zabrinutost za zdravlje ne bude ignorisana ili umanjivana“.

Ona je već dobila pregršt poruka podrške od svojih gledalaca, koji su joj poručili da je jedna od najboljih novinarki, te da ne sumnjaju u njeno skoro ozdravljenje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar