Novi ultimatum Rusije, Ukrajinci iz čeličane poručuju: „Živimo poslednje sate“

Svet 20. apr. 202207:09 > 07:4516 komentara
Podeli:
Sergej Volin FOTO: Facebook

Rusko ministarstvo odbrane dalo je novi ultimatum ukrajinskim vojnicima koji su zabarikardirani u čeličani u Marijupolju. U međuvremenu, stižu dramatična svedočenja vojnika iz čeličane.

„Ruske oružane snage, isključivo na osnovu humanitarnih principa, još jednom predlažu vojnicima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima da obustave vojne operacije do 14 sati po moskovskom vremenu 20. aprila i da polože oružje“, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

„Juče našu ponudu nije prihvatio nijedan vojnik“, dodaje se u saopštenju.

Gradsko veće Mariupolja objavilo je na Telegramu da grad još uvek nije pao.

U dnevnom izveštaju glavnog štaba ukrajinske vojske stoji da Rusi nisu zabeležili veći napredak na istočnom frontu.

Navodi se da okupatorske snage bombarduju Harkov, ali i da su južno od Izjuma pretrpeli velike gubitke.

"Živimo možda svoje poslednje dane, pa i sate", rekao je Serhij Volina, komandant ukrajinskih vojnika koji su pod ruskom opsadom u Marijupolju, pozivajući međunarodnu zajednicu da ih "izvuče" iz okruženog grada, u poruci objavljenoj u sredu na Fejsbuku.

"Neprijatelj je deset puta brojniji od nas", rekao je Volina iz 36. mornaričke brigade ukopane u čeličani Azovstal u Marijupolju, na jugoistoku Ukrajine.

"Pozivamo i molimo sve svetske lidere da nam pomognu. Tražimo da nas izvuku i odvedu na teritoriju trećih zemalja", dodao je Volina.

Bonus video: Vožnja kroz razrušeni Marijupolj

Komentari

Vaš komentar