Novi sukob Đukanovića i Krivokapića, razlog – Joanikije

Svet 22. jun. 202118:47
Podeli:
Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović
Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Boris Pejović/Epa

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ocenio je danas da su izjave Mila Đukanovića o mitropolitu Joanikiju samo još jedan napad u nizu, kao i da partija koju Đukanović predvodi nastavlja da neguje dikriminatorski odnos prema SPC.

Novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije nedavno je izjavio kako je mnogo toga naučio od srpskog istoričara Aleksandra Rakovićaća, dok crnogorski predsednik smatra da Raković ne sme biti nazvan istoričarem. Njegov komentar na Joanikijeve izjave je kratak – „besposlen pop i goveda krsti“.

„Teško je tu nešto pametno prokomentarisati. Dobro je da sam čuo da postoji makar još jedan čovek na planeti kome trućanja kvazi istoričara mogu biti inspiracija. Sramota je takvu osobu nazivati istoričarem, a još veća je da bilo ko od odgovornih ljudi u tome može pronalaziti uzor za definisanje svojih stavova“, rekao je Đukanović novinarima okupljenim u Baru.

Ovim povodom se oglasio i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, jer je, kako kaže, imao potrebu da osudi „primitivno i nedolično obraćanje predsednika“.

„Osećam potrebu da osudim nedolično i primitivno obraćanje predsednika Đukanovića prema mitropolitu crnogorsko-primorskom. Crna Gora neće biti država u kojoj će biti diskiminisan bilo ko, posebno ne najmnogobrojnija verska zajednica u državi“, napisao je Krivokapić na svom Tviter nalogu.

Premijer ocenjuje da je komentar predsednika Đukanovića napad na mitropolita Joanikija, kao i da „ništa nije naučio iz veličanstvenih litija“. Krivokapić poručuje da je politika Demokratske partije socijalista, čiji je Đukanović lider, diskriminatorski odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar