Novi protesti protiv kovid propusnica u Sloveniji, uhapšeno 17 osoba FOTO

Svet 21. okt. 202111:22
Podeli:
Foto:SOPA Images / ddp USA / Profimedia; Luka Dakskobler / Zuma Press / Profimedia

Više hiljada demonstranata opet je u sredu u Ljubljani protestovalo zbog protivepidemijskih mera vlade Janeza Janše, posebno obaveznih kovid propusnica, a neki su tražili i vladinu ostavku.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom protesta održanih u sredu u Ljubljani protiv antipandemijskih mera Vlade, uhapšeno je 17 osoba, a zabeležena su i četiri krivična dela, saopštila je danas slovenačka policija.

Kako se navodi svi privedeni su pušteni na slobodu, a od njih jedan uhapšeni je oštetio policijska kola, a troje privedenih je kamenicama gađalo policajce, prenosi slovenačka N1 televizija.

Foto:SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Policija je navela i da niko od učesnika protesta ili policijskih službenika nije povređen. Takođe, policija je oduzela pirotehnička sredstva, kao i predmete koji nisu dozvoljeni na protestima.

Neprijavljen protest u večernjim satima protekao je uz povećano prisustvo policije, ali bez izgreda i intervencije policije koja je kordonom sprečila odlazak demonstranata pred zgradu parlamenta, te identifiovala nekoliko osoba među demonstrantima, a najmanje jednog i privela, prenosi Hina.

Foto:SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Opozicija je juče u parlamentarni postupak inače uložila zahtev za opoziv ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa, predloživši njegovu smenu zbog kako kažu preterane upotrebe represivnih mera prema demonstrantima u zadnjih nekoliko protestnih okupljanja.

Hojs ima poverenje premijera Janeza Janše koji je prošle godine odbio njegovu ostavku nakon jedne medijsko-političke afere.

Foto:SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Opozicija je za interpelaciju ministra prikupila 43 potpisa poslanika, skoro polovinu od ukupnog broja članova parlamenta u kojem je 90 poslanika.

BONUS VIDEO: Protest zbog kovid propusnica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar