Jedan brod se zabio u drugi u Baltičkom moru zbog pijanih Britanca i Hrvata

Svet 14. dec. 202114:11 > 14:31
Podeli:
Foto:Johan Nilsson/TT News Agency/via REUTERS

Dva člana posade britanskog teretnog broda, Britanac i Hrvat, imali su nedozvoljenu količinu alkohola u krvi nakon sudara sa danskim brodom na Baltičkom moru. U sudaru je smrtno stradala najmanje jedna osoba. Britanac i Hrvat se nalaze u pritvoru, rekao je švedski tužilac u utorak, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Brod „Karin Hoj“, dug 55 metara, prevrnuo se nakon sudara sa brodom „Skot Kerier“, dugim 90 metara. Sudar se dogodio blizu ostrva Bornholma u maglovitoj noći u ponedeljak.

Jedan od dva člana posade prevrnutog danskog broda pronađen je mrtav u trupu broda. Drugi član posade smatra se nestalim, ali je potraga, u kojoj su učestovali brodovi i helikopteri, obustavljena, prenosi Index.hr.

Švedsko tužilaštvo sumnja na nekoliko kaznenih dela u ovoj situaciju, kao što su – nemar u pomorskom saobraćaju, ubistvo iz nehata i pijanstvo.

„Kako stvari sada stoje, dva broda su paralelno plovila, a onda je jedan skrenuo i naleteo na drugi“, rekao je javni tužilac Tomas Olvmir za Rojters.

Prevrnuti brod „Karina Hoj“ odvukli su bliže kopnu, a švedska obalska straža planira da ga premesti na područje na kojem ga može uspraviti.

BONUS VIDEO: Anketa sa ulica ukrajinskih sela i rovova o razgovorima Putina i Bajdena

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar