Novi biznis Ilona Maska: Otvara lanac restorana Tesla

Svet 03. jun. 202111:51
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN / POOL

Izvršni direktor kompanije "Tesla", Ilon Mask, na korak je od otvaranja lanca restorana, javlja "Blumberg".

PROČITAJTE JOŠ:

Kako navodi njujorška agencija, „Tesla“ je 27. maja podneo zahtev američkom Zavodu za patente i žigove za upotrebu svog logotipa „T“ i još dve verzije stilizovanog logotipa „Tesla“ u prehrambenoj industriji.

Sva tri zahteva se odnose na primenu logotipa za „usluge restorana, pop-ap restoranske usluge (služenje hrane sa tezge na točkovima), samouslužne restoranske usluge i usluge hrane za poneti“.

„Blumberg“ podseća da Mask već godinama priča o otvaranju restorana u južnoj Kaliforniji, te da je 2018. godine tvitovao da planira da pokrene „drive in“ uslugu prodaje hrane, kao i roler i rok restoran na jednoj od novih lokacija „Tesline“ Superpunionice za električna vozila u Los Anđelesu.

Ovog aprila je potvrdio napredak u realizaciji te ideje tvitom: „Glavna nova stanica za punjenje stiže uskoro u Santa Moniku! Nadamo se da ćemo otvoriti i restoran iz 50-ih i pustiti 100 najboljih filmskih klipova“. Pre toga je sa entuzijazmom najavio da će tamo u ponudi biti kokice zajedno sa „spoljnim ekranom na kojem će se vrteti 100 najboljih scena u istoriji filma“, prenosi Tanjug.

Mask, dakle, namerava da na svojim stanicama za punjenje električnih automobila ponudi „popratne sadržaje“ vozačima da nešto prezalogaje pre, u toku, ili nakon punjenja vozila, i da prekrate vreme gledajući najbolje filmske kadrove iz svetske kinematografije.

Maskov brat Kimbel je, inače, vlasnik kompanije Kičen Restoran Grupa, koja upravlja restoranima u mnogom američkim saveznim državama, uključujući Kolorado, Ilinois i Tenesi, napominje „Blumberg“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar