NOVA Berane: Poništiti odluku o davanju naziva ulice Mladiću

Svet 05. feb. 202115:14
Podeli:
Foto: UN-IRMCT/Leslie Hondebrink-Hermer/Handout via REUTERS

Opštinski Odbor Nove srpske demokratije (NOVA) Berane tražiće da se ponovo održi sednica Saveta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, saopštio je danas taj odbor.

„Kako bi se poništila odluka o davanju naziva ulice Ratku Mladiću. Savet ne daje konačnu reč i ne odlučuje o ovom pitanju već predloge od građana prosleđuje na dalji postupak predsedniku Opštine, nadležnom sekretarijatu koji priprema Program usklađen sa zakonima i konačno Ministarastvu kulture koje odobrava ili ne odobrava dostavljeni Predlog programa“, navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije Berane koje potpisuje predsjednik Radojica Živković.

Pročitajte još:

Srpski monarhistički pokret je predložio da osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama, a Savet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Opštine Berane je taj predlog usvojio i prosledio na dalje odlučivanje.

Iz beranske NOVE dodaju da su u ovom slučaju kao i ranije svi predstavnici parlametarne većine koji su u Savetu podržali predlog uvažavajući predloge građana.

„Prema Zakonu o spomen obeležjima ulice ne mogu biti nazvane po osobama koje su i dalje žive ili od čije smrti nije prošlo 20 godina. Smatramo da su članovi skupštinske službe iz reda pravnika koji prisustvuju sednici Saveta trebalo da upozore na nezakonitost predloga koji je razmatran. Tražimo da se sednica Saveta ponovo održi i konačna oduka donese uvažavajući Zakon koji se odnosi na uređivanje spomen obeležja i davanje naziva ulicama“, navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije Berane.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar