Crnogorski NKT: Litije SPC najveća pretnja za živote ljudi

Svet 17. avg. 202016:28 > 16:38
Podeli:
Foto: Nova.rs

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) danas je, na sednici kojom je predsedavao Milutin Simović, a prisustvovao i premijer Duško Marković, konstatovalo je da se epidemiološka situacija u zemlji konsolidovala, ali da najveću pretnju po ponovnu eskalaciju infekcije, a time i javno zdravlje, predstavljaju nedozvoljena i epidemiološki izuzetno rizična okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera.

„Javna okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera direktno doprinose rastu broja inficiranih i ugrožavaju zdravlje i živote osoba koje učestvuju na tim skupovima, njihovih porodica i svih građana. Organizatori ovih nedozvoljenih okupljanja snose direktnu odgovornost za zdravlje i živote svih građana Crne Gore i stranaca koji borave u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Vlade.

Dalje se, kako prenose Vijesti, navodi da nema i ne sme biti politike koja bilo kome sme i može biti preča od zdravlja i života građana.

„Rizik ovih nedozvoljenih i opasnih okupljanja utoliko je veći što će se oboljenja onih koji ovih dana budu inficirani na nedozvoljenim skupovima manifestovati tokom izbornog procesa koji nosi određene rizike u slučaju nepoštovanja propisanih mera od strane svih učesnika“, dodaje se u saopštenju NKT.

Komentari

Vaš komentar