Njujork otvara restorane i „oživljava“ umetničke događaje

Svet 08. feb. 202123:24
Podeli:
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Guverner Njujorka Endrju Kuomo predstavio je plan za oživljavanje umetničke scene i rekao da će se zatvoreni restorani otvoriti ranije nego što je najavljeno. Stopa zaraze po stanovniku u Njujorku neprekidno opada već nedelju dana.

Poziv za promociju pozorišta i muzike širom države, poznat kao Njujork Pops Up, usledio je nakon što su mere protiv širenja koronavirusa počele da pokazuju uspeh, ali i zbog toga što mnogi glumci sa Brodveja ne rade od prošle godine.

„Kada zatvorite Brodvej, kada zatvorite bioskope, zaustavite celu industriju“, rekao je Kuomo na konferenciji za novinare. „Svi razumeju zašto, ali sada moramo da negujemo tu industriju da bismo je vratili“, dodao je Kuomo.

Prvi od 300 umetničkih događaja zakazan je za 20. februar u Kongresnom centru Menhetn sa specijalnim performansom za zdravstvene radnike.

Kuomo je takođe najavio, da se datum otvaranja 25 odsto zatvorenih kapaciteta njujorških restorana pomera sa 14. na 12. februar.

Hiljade njujorških restorana preživelo je zatvaranje u pandemiji od prošlog marta, jer su se oslanjali na dostavu i improvizovane otvorene prostore.

Stopa zaraze po stanovniku u Njujorku neprekidno opada već nedelju dana. U nedelju je pala na 4.42 odsto u odnosu na 7.94 odsto od 4. januara, rekao je Kuomo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar