Nikšić: Komunalci skidaju Amfilohijev mural

Svet 13. jan. 202111:51
Podeli:
Mitropolit Amfilohije Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Komunalna inspekcija Nikšića, drugog po veličini grada u Crnoj Gori, gde će u martu biti održani lokalni izbori, najavila je da će najkasnije početkom narede sedmice ukloniti veliki mural sa likom mitropolita Amfilohija.

Pročitajte još:

Mural sa likom mitropolita je postavljen 7. januara na dan njegovog rođenja, na jednoj od zgrada u centru grada, a podgorički CdM piše da je reč o „plakatu razdora“, koji, kako kažu, razbuktava vatru u crnogorskom društvu od kada je postavljen, bez dozvole nadležnih organa i skupštine stanara.

Sekretarka Sekretarijata za inspekcijski nalog u Nikšiću Bojana Janjušević Vukovič rekla je za portal da je osobama koje su odgovorne za postavljanje plakata, po proceduri dat rok da ga same uklone. Ukoliko se to ne dogodi, a najkasnije tokom naredne sedmice, kaže, nadležne službe će ukloniti „ceradu“ sa zida zgrade.

„Slike su postavljene bez odobrenja nadležnog organa lokalne uprave. S tim u vezi preduzete su mere u skladu sa zakonom o održavanju stambenih zgrada i naloženo je odgovornim licima uklanjanje slika. Izaći ćemo ponovo na teren, odnosno nakon izvršene inspekcijske kontrole utvrdiće se da li su postupili po nalogu komunalnog inspektora. Ako nisu, nadležne službe će pristupiti uklanjanju“, navela je Janjušević Vuković.

CdM piše, pozivajući se na nezvanične izvore, da jedna manja grupa Nikšićana „čuva“ plakat, a reč je, kažu, o „ultra huliganskoj grupi navijača, koji čuvaju grafite svog tima od supraničke ekipe.

Janjušević Vuković je kazala da nema te informacije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar