Podeli
Uveden policijski čas, opustele podgoričke ulice

Advokat Nikola Terzić koga je Zdravko Krivokapić predložio kao ministra unutrašnjih poslova obavestio ga je da je odlučio da povuče svoju kandidaturu na mesto ministra unutrašnjih poslova u novoj Vladi Crne Gore.

Terzić se zahvalio na poverenju Krivokapiću, naglasivši da je reč o “pravičnom i poštenom čoveku koji je potreban Crnoj Gori”.

“Profesor Kirvokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo verujući da će svi pobednici na izborima razumeti koiliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promena. Ja sam ovaj teret mogao nositi sam, jedino ako imam razumevanje od svih onih koji su sa mnom na istoj strani”, kazao je Terzić

On je dodao da je umesto toga doživeo udarac na integritet, njega kao osobe “i to sve u stanju u kojem sam se nalazio ni najmanje radi sebe već radi Crne Gore”.

“Isticano je da sam predstavnik nekakvih medijskih tajkuna i finasnijskih oligarha, ili da sam iskoristio kumstvo i prijateljstvo da bi došao na poziciju. Javnost mora da zna da ja u životu nisam ni upoznao većinu ljudi, koji određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo razmijenjene ni brojeve telefona”, pišu Vijesti.

On je dodao da je ponosan na sva svoja kumstva i prijateljstva “ali da teza da je postavljen na mesto kandidata samo radi toga ne zaslužuje odgovor”.

On dodaje da ne želi da njegovo postavljanje na mjesto ministra, u prvoj demokratskoj vladi Crne Gore, baci bilo kakvu sijenku na ovaj istorijski proces. “Ne želim da umanjim šansu ostalim sjanim kandiatima za ministre, za podršku koju zaslužuju. Istine radi, zbog evenetualnih nedoumica, želim da vas obavestim da moja porodica i ja od bivše vlasti nismo trpeli bilo kavke skrivene ili neskrivene pritske, jer za njih treba da postoji osnov”. kazao je Terzić.

Kako je zaključio, on ostavlja više vremena za pripremu novom kandidatu, nego što je on do sada imao, a iskreno se nadam da će on imati više podrške.

Komentari

Vaš komentar