Nestala podmornica možda ostala bez kiseonika

Svet 24. apr. 202110:24 > 12:06
Podeli:
Indonezija podmornica potraga,
Foto: REUTERS/Ajeng Dinar Ulfiana

Indonežanski spasilački timovi upozoravaju na najgori ishod jer se smatra da je podmornica za kojom se traga ostala bez kiseonika.

Pročitajte još:

Postoji bojazan da je podmornica sa 53 člana posade zauvek izgubljena, a portparol vojske je saopštio ranije da će u njoj biti dovoljno kiseonika samo do 03.00 sata po lokalnom vremenu u subotu, a taj rok je prošao.

Podmornica KRI nangala-402 nestala je u sredu tokom vojnih vežbi na obali Balija, a vlasti Indonezije organizovale su potragu u koju se od tada uključilo najmanje šest ratnih brodova, helikopter i 400 ljudi.

Indonežanska vojska saopštila je kasno u četvrtak uveče da je otkrila znakove nekog predmeta na dubini između 50 i 100 metara i rasporedila brodove sa opremom za praćenje sonara u nadi da je to KRI nangala-402.

Singapur i Malezija poslali su svoje brodove u to područje, pomoć su pružile i Australija, Francuska,Nemačka i Indija, a avion američke mornarice Boing P-8 Posejdon sleteo je jutors na Bali.

Porparol mornarice rekao je za BBC da je ovo prvi slučaj da je Indonezija izgubila jednu od svojih podmornica, ali da su se slični incidenti dešavali ranije na drugim mestima.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar