Podeli
Angela Merkel Foto:Michel Kappeler/Pool via REUTERS

Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je danas da zbog skoka broja zaraženih i umrlih od koronavirusa, Nemačka ostaje zatvorena do aprila. Prema podacima Instituta Robert Koh, u poslednja 24 sata u zemlji je registrovano 12.802 zaraženih, a umrlo je 891 osoba.

Pročitajte još:

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je poslanicima iz svoje konzervativne stranke da će restriktivne mere zbog koronavirusa ostati na snazi u Nemačkoj do početka aprila, prenosi list Bild pozivajući se na učesnike sastanka.

“Ako ne uspemo da zaustavimo ovaj britanski virus, imaćemo deset puta veće brojeve do Uskrsa. Potrebno nam je još 10 sedmica oštrih mera”, rekla je Merkel.

Prema podacima Instituta Robert Koh, u poslednja 24 sata kovidom-19 u Nemačkoj su se zarazile 12.802 osobe, a umrlo je 891 osoba. Ukupan broj žrtava koronavirusa povećan je na 41.577, a zaraženih na 1.933.826.

Sadašnje mere zatvaranja na snazi su do kraja januara, ali iz više saveznih pokrajina već dolaze naznake da bi stroge mere mogle biti produžene i u februaru.

Od ponedeljka su na snazi dodatne mere ograničavanja kontakata po kojima je dozvoljen susret članova jednog domaćinstva s najviše jednom osobom iz nekog drugog domaćinstva.

U većini saveznih pokrajina na snagu je stupila i mera ograničenog kretanja od 15 km radijusa za gradove i okruge sa sedmodnevnom incidencijom višom od 200.

Od pre su na snazi mjere zabrane rada ugostiteljskih, kulturnih i sportskih objekata, kao i celokupne maloprodaje s izuzetkom trgovina za svakodnevne potrebe i apoteka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar