Podeli
Foto:AP Photo/Michael Sohn

U Nemačkoj je od izbijanja epidemije zabeleženo više od dva miliona osoba zaraženih koronavirusom, saopštio je jutros Institut za zdravstvenu zaštitu Robert Koh. U poslednja 24 časa registrovano je 22.368 zaraženih. Zbog porasta broja novozaraženih i umrlih, nemačka kancelarka Angela Merkel razmatra uvođenje još strožijih mera.

Pročitajte još:

Do danas je u Nemačkoj registrovano ukupno 2.000.958 inficiranih. Od Kovid-19 u Nemačkoj u poslednja 24 sata umrlo je 1.113 osoba, a ukupan broj žrtava je 44.994.

Nemački list “Bild” prenosi da kancelarka Angela Merkel razmatra potpuno zatvaranje Nemačke zbog ogromnog broja mrtvih.

U Nemačkoj su već zatvorene škole, prodavnice koje ne prodaju osnovne namirnice, barovi, restorani, kao i sadržaji za zabavu i kulturu, uz mere koje su od uvođenja početkom novembra postupno pojačavane.

Mere, koje takođe predviđaju da jedno domaćinstvo može posetiti samo jedna osoba izvan tog kruga, trebalo bi da ostanu na snazi najmanje do kraja januara, a Merkel i drugi članovi vlade već su upozorili da bi mere mogle biti produžene i u februaru.

Očekuje se da će nemačka kancelarka 25. januara, na sastanku s premijerima 16 saveznih pokrajina, razmotriti sledeće korake u borbi s pandemijom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar