„Nema mesta u mrtvačnicama u Sariju u Engleskoj“

Svet 11. jan. 202121:21
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Oko 170 tela preminulih od koronavirusa se drži u privremenoj mrtvačnici u Lederhedu, u okrugu Sari u Engleskoj, jer okružne državne mrtvačnice nemaju mesta da čuvaju tela, piše "Dejli miror".

Privremena mrtvačnica je otvorena u aprilu, kako bi se oslobodio pritisak tokom prvog talasa pandemije, navodi britanski list.

Potreba za privremenom mrtvačnicom u Hedli Kortu se pojavila nakon rekordnog broja preminulih i zaraženih koronavirusom širom Engleske, zbog čega vlada mora da ubrza vakcinaciju.

Mrtvačnice u ovom okrugu imaju kapacitet da čuvaju 600 tela, ali su popunjene, a privremeni objekat ima prostora za 800.

Privremena mrtvačnica za žrtve kovida je postavljena i u Ajlesfordu, u Kentu, i koristi se od prvog dana Nove godine.

Portparol lokalnog odbora okruga Sari, koji predstavlja više kompanija, rekao je da će okrug biti u „velikom problemu“ ukoliko kapacitet od 1.400 mesta za preminule bude premašen.

„Da bih približio situaciju, tokom prvog talasa, prošlo je oko 700 tela kroz privremeni objekat, a taj talas je trajao 12 nedelja, počev od sredine marta. Od 21. decembra, evo, prošlo je dvadesetak dana, već je prošlo 300 tela kroz privremenu mrtvačnicu“, rekao je portparol.

BONUS VIDEO:

 

Komentari

Vaš komentar