Navaljni stigao u Moskvu

Svet 17. jan. 202118:53
Podeli:

Ruski opozicioni političar, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni sleteo je na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi. Avion, kojim se ruski opozicionar vraća u Rusiju trebao je da sleti pre 18 sati na aerodrom Vnukovo, ali je preusmeren na drugi moskovski aerodrom, Šeremetjevo.

Njegove pristalice okupile su se na aerodromu Vnukovo ali je Navaljni ipak sleteo na drugi aerodrom.

Navaljnom je poručeno iz Moskve da ako se ne vrati do 30. decembra u Rusiju, biće uhapšen jer nije do kraja odslužio zatvorsku kaznu.

Na aerodromu Vnukovo okupio se veliki broj pristalica Alekseja Navaljnog, ali i jake policijske snage.

Ruska policija uhapsila je nekoliko pristalica Navaljnog na moskovskom aerodromu Vnukovo, dok su čekali da on sleti.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama može se videti kako policajaci odvode sa terminala na Vnukovu opozicionu političarku Ljubov Sobolj.

Otkako je najveći neprijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina u sredu najavio da namerava da se vrati kući, ruska Federalna zatvorska služba (FSIN) upozorila je da će biti primorana da ga uhapsi zbog kršenja uslovne kazne zatvora na koju je osuđen 2014. godine.

FSIN kaže da Aleksej Navaljni nije poštovao uslovnu zatvorsku kaznu iz 2014. godine dok je bio u Nemačkoj, što je zahtevalo da redovno izveštava u upravu zatvora najmanje dva puta mesečno.

Podsetimo, Navaljni ima dve uslovne kazne po pet godina u slučajevima “Kirovlesa” i “Iv Roše”. Prvi slučaj je povezan sa proneverom više od 16 miliona rubalja, a drugi za proneveru više od 30 miliona rubalja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar