(FOTO) Navaljni progovorio: Vraćam se u Rusiju

Svet 15. sep. 202011:03 > 12:40
Podeli:
Foto: Instagram/navalny

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni ne planira da ostane u Nemačkoj zauvek i namerava da se vrati u Rusiju i tamo nastavi svoju misiju, piše Njujork tajms.

„On nema nameru da ostane u egzilu u Nemačkoj. Želi da se vrati kući u Rusiju i nastavi svoju misiju“, rekao je Njujork tajmsu visoki nemački zvaničnik i dodao da je Navaljni „oštrog uma“.

„Potpuno je svestan svog stanja, onoga što mu se dogodilo i zna gde se nalazi“, rekao je zvaničnik.

 

„Zdravo, ovde Navaljni. Svi mi nedostajete. Još uvek mi je teško da uradim bilo šta, ali juče sam uspeo da dišem ceo dan – sam. Nisam koristio nikakvu pomoć, čak ni najjednostavniji ventil u grlu. Dopalo mi se, neverovatan i potcenjen proces“, napisao je Navaljni.

Navaljni, koji se juče probudio iz kome u berlinskoj bolnici gde se leči, rekao je nemačkom tužiocu da nema nameru da sarđuje sa Rusima nakon što je Moskva zatražila zajedničku istragu sa Berlinom o incidentu u avionu.

Pročitajte još:

Glavnom protivniku ruskog predsednika Vladimira Putina pozlilo je prošlog meseca na letu u Sibiru. Nemački lekari koji su ga lečili i njegovi saradnici tvrde da je Navaljni otrovan nervnim otrovom novičokom, što Kremlj oštro demantuje.

Kremlj je rekao da su optužbe „neutemeljene“ i da nije „video“ dokaze trovanja i zatražio od Nemačke da pruži dokaze o trovanju.

Berlinski državni tužioci najavili su u petak da će predati informacije ako se Navaljni, koji je u međuvremenu izašao iz kome, s tim složi.

Komentari

Vaš komentar