Navaljni prekida štrajk glađu

Svet 23. apr. 202114:27 > 14:47
Podeli:
Aleksej Navaljni Foto: EPA-EFE/MOSCOW CITY COURT PRESS SERVICE HANDOUT

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni prekida štrajk glađu, javlja CNN.

Kako je navedeno u objavi njegovog tima na Instagramu Navaljni gubi osetljivost delova ruku i nogu, a zahtev da ga privatni lekari pregledaju nije povučen.

„Uz ogromnu podršku dobrih ljudi širom zemlje i sveta, postigli smo ogroman napredak. Pre dva meseca su se smeškali mojim zahtevima za medicinsku pomoć, nisu davali nikakve lekove i nisu dozvolili da ih prebace. Pre mesec dana su mi se smejali u lice na fraze poput: ‘Mogu li da saznam svoju dijagnozu?? i ‘Mogu li da vidim svoj medicinski karton?'“, navedeno je između ostalog.

Podsećamo, Navaljni je počeo štrajk glađu pre 20 dana u znak protesta što mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju da ga pregleda privatni lekar što je zahtevao zbog akutnih bolova u leđima i utrnulosti nogu. U ponedeljak je Navaljni premešten u zatvorsku bolnicu, nakon čega su ruske vlasti saopštile da je njegovo stanje „zadovoljavajuće“.

Istovremeno, lekari su danima iznosili dramatične prognoze da bi Navaljni mogao da umre ukoliko hitno ne prekine štrajk glađu.

„Ako se štrajk glađu nastavi makar i na minimalno vreme, nažalost, uskoro jednostavno nećemo imati koga da lečimo“, naveli su lekari u izjavi koju je preneo BBC.

************

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar